bekende onbekende

Door YellowCube op dinsdag 30 september 2008 13:26 - Reacties (22)
Categorie: de kleine dingen, Views: 5.290

Ik geloof dat ik alweer een jaar of 5 met 'r in de trein zit en 5 jaar is een lange tijd om met iemand in de trein te zitten. Aan de andere kant heb je 5 jaar de tijd om stukjes van iemand z'n leven op te pakken.
Ik weet van hoe laat tot hoe laat ze werkt (zelfde werktijden als ik, klaarblijkelijk). Ik weet ongeveer waar ze woont (een minuut of 5 van het station...lange leve de mobiele telefoontjes met mededelingen als "Ik ga zo uitstappen en dan ben ik over 5 minuten thuis).

Ze doet kennelijk op dinsdag en donderdag de boodschappen (wederom...mobieltjes. "maar ik ga eerst nog even boodschappen doen").
Ze is vorig jaar op vakantie geweest in MaleisiŽ en het jaar daarvoor in Costa Rica. Of misschien vind ze het gewoon leuk om de Lonely Planet van MaleisiŽ/Costa Rica te lezen en heeft ze een hele goede zonnestudio gevonden. De literatuur die ze leest varieert van Mullisch tot Dan Brown.
Ze doet iets met onderzoek naar medicijnen (haar literatuurvoorkeuze strekt zich ook uit in dat obscure gebied van wetenschappelijke verhandelingen...over medicijnen).
Ze heeft een jas voor elk weertype en is op de hoogte van het weerbericht (haar voorspellende gave om toch maar een paraplu mee te nemen is verontrustend). Zo ok van de vertragingen van treinen. Ze heeft een 2 jarige mobiel contract en is net aan haar derde nieuwe mobieltje begonnen.

Rond 17:15 krijgt ze een dipje en moet ze een appel, wat worteltjes of een peer eten die ze in haar tas heeft zitten. Ze is lichtelijk functioneel ingesteld gezien het feit dat ze haar zeer functioneel uitziende tas al minstens 4 jaar heeft...

Klinkt geobsedeerd, maar ik kan zo nog 8 personen beschrijven die bij mij in de trein zitten.
Ik zou eigenlijk eens een praatje aan moeten knopen met ze, maar ik ken ze niet en dat staat zo stom.

Intiem met bomen.

Door YellowCube op maandag 7 januari 2008 20:16 - Reacties (8)
Categorie: de kleine dingen, Views: 2.087

Mijn buurman is nogal fan van Amerikaanse auto's. Zolang als ik me kan herinneren stonden er voor z'n deur een constant wisselend en vooral uitgebreid assortiment aan Dodge's, Chevy's en Ford's. Uiteraard tot grote ergernis van de buurt.
Nog groter was de ergernis als hij weer eens een motor aan het afstellen was en het gebrul van een V8 5.7, 6.0 of zelfs 7.2L door de buurt schalde.
Ik vond het stiekem prachtig en eigenlijk nog steeds, maar dan minder stiekem.
Ik heb ook een Amerikaan gehad. Een Chevrolet. Eigenlijk was het geen echte (ondanks dat ie uit de VS geimporteerd was), want die van mij had slechts een V6 4.3L voorin liggen en geen (zoals het hoort) V8 5+L.
Maar toch had die Chevy al wat...motoren met een boring en slag zoals die van een V8 (of in mijn V6) hebben hun eigen specifieke manier van reageren op het gaspedaal. Rustig, maar met veel koppel waardoor je zelfs bij een lichte acceleratie al zo'n zacht duwtje in je rug krijgt. Het zijn fraaie staaltjes van techniek en ook daar hou ik van.

Prachtig dus...zal het ook altijd prachtig blijven vinden, maar ik zie mezelf er niet meer in rijden. Ze zijn met de huidige benzineprijzen te duur om het voor mij nog leuk te maken. Het liefst rij ik tegenwoordig eigenlijk zo zuinig mogelijk En buiten dat om...ik ga het steeds meer waarderen om een beetje rust te hebben onder het rijden. Ik kan behoorlijk genieten van 95 km/u op de rechterbaan en geen radio. Laag verbruik en lekker rustig.

Ik overweeg om deze redenen dan ook een Prius.
Ze zijn rustig, zuinig, behoorlijk ruim en de techniek erachter is gewoon doordacht en ingenieus... Zelfs het uiterlijk vind ik, voor zover ik daar veel om geef, nog best ok. Er zijn in ieder geval genoeg auto's die ik qua lelijkheid boven een Prius zou zetten.
Als laatste beetje zit er nog een stukje omgeving bij. Ik maak gebruik van deze aardkloot en als ik leuke manieren zie om de overlast die ik daarmee veroorzaak een beetje in te perken...waarom niet dan?

Veselť VŠnoce!

Door YellowCube op donderdag 20 december 2007 08:51 - Reacties (1)
Categorie: de kleine dingen, Views: 1.617

zo zeggen ze dat in het land van m'n schoonouders.
Het is het land van Pilsner, Slivovice, Kafka, Buurman&Buurman (echt...maar daar heet het Ajeto), Pavel Nedvěd en Josef Koudelka...
De eerste is de originele, de 2e krijg je hoofdpijn van, de 3e is complex, de 4e is zelfs in de originele taal hilarisch (ze spreken uberhaupt niet), de 5e is voetbal en daar heb ik niets mee en de laatste is toch wel ťťn van mijn favoriete fotografen...
Opgeleid als technisch ingenieur en 2 jaar na z'n afstuderen bedacht hij dat hij toch echt niet wilde sterven na een leven van saai kantoorwerk...Dus pakte hij z'n oude hobby op en legde o.a. de Russische inval van 1968, het leven van zigeuners, de Zwarte Driehoek en een keur van andere zaken op indringende wijze vast...
http://tweakers.net/ext/f/j5RC7UxdzUHNy4aWP9NoU63o/full.jpg
http://tweakers.net/ext/f/EMs9asxKEs3QQRS29fBBZPUX/full.jpg

over een paar dagen zit ik er weer....aan de Pilsner of Slivovice, kijkend naar Ajeto of luisterend naar gesprekken over Nedvěd. Of misschien is er in de hoofdstad nog wel een tentoonstelling over Kafka of Koudelka
Ik wens jullie een Veselť VŠnoce.

wat er op 14 december zoal gedaan werd...

Door YellowCube op vrijdag 14 december 2007 12:57 - Reacties (1)
Categorie: de kleine dingen, Views: 1.685

't Is koud
't Is zonnig
Ik heb winterbanden onder m'n auto gezet.
Ik luister naar Abel (het waarom daarvan ontgaat mij...)
Website aan het klussen
Dit bericht aan het schrijven.
Nog een ander klein experiment waarvan ik erg hoop dat het lukt.